УкраїнськаEnglishГоловнаE-Mail
Кава зі Львова
Про Каву зі ЛьвоваВиди кави та рецептиПрезенти зі ЛьвоваКонтактиВідгуки
повернутись на рівень вище
Сорти Робусти






ІНДІЯ(India Cherry AB)

високоякісна робуста Cherry, вирощені на плантаціях біля індійського міста Бангалор.

Відзначається міцним смаком, пікантним ароматом і характерним, вишуканим присмаком з легкою кислинкою. На відміну від індійської арабіки, зерна робусти Черрі мають найвищий вміст кофеїну.

ІНДОНЕЗІЯ(Indonesia EK-One)

азіатський сорт кави, вирощена серед тропічних лісів східної частини острова Ява (Індонезія), оброблена вологим методом (кавові зерна вивільняються від оболонки методом вимивання). Збудливий букет аромату та витончений смак індонезійської кави принесли їй славу шляхетного напою високого ґатунку. Вміст кофеїну у робусті з кращих індонезійських плантацій досить високий, що дозволяє отримувати міцний напій, а також використовувати його у поєднанні з іншими видами кави, у сумішах.

Кава має слабку кислотність, міцна з присмаком шоколаду. При вживанні з різними добавками (молоко, вершки) не втрачає смакових властивостей.

КАМЕРУН (Cameroon Gr.1 Jumbo)

В Західній Африці популярним видом кави вважається робуста, її в основному використовують для кавових сумішей і розчинної кави. При приготуванні камерунської кави одержуємо напій інтенсивного темного кольору та насиченого аромату з легкою гірчинкою та горіховим смаком.

Зерно камерунської робусти містить чимало кофеїну і має тонізуючий ефект. Її з успіхом використовують як додаток до інших ґатунків зерна, що надає напою більшої екстрактивності та розкутості.

МАДАГАСКАР (Madagascar Grade 1)

Острів Мадагаскар, який розташований на двадцять другій позиції світових експортерів кави у світі, вирощують “Robusta”, “Arabica” і “Excelse”. З 1900 року з Кот-д’Івуару і Конго були ввезені сорти “Robusta”.

Характерна ознака Мадагаскарської робусти – врівноважений смак з поміркованою кислотністю. Це зерно є чудовою сировиною до кави Капучіно.

УГАНДА(Uganda Standard Screen 15)

Більшість кави, вирощеної в Уганді - сорт “Robusta”. Цій каві характерний насичений , міцний і глибокий смак з особливими композиційними відтінками, і відмінну консистенцію. Ця робуста є цінним і досконалим матеріалом для створення різних сумішей з іншими ґатунками кави і переважно використовується як основа для сумішей.

Напій приготовлений на основі зерна робусти Уганди несе справжню насолоду і має тонізуючі властивості. Характерний великим вмістом кофеїну.

ТАЇЛАНД(Thailand FAQ)

характерна екзотичним, терпким смаком з легкою гірчинкою. Зерно робусти у суміші з іншими ґатунками кави дає насичений, міцний напій зі шляхетним букетом аромату, який притаманний лише таїландській каві.

В’ЄТНАМ (Vietnam Grade 1)

В’єтнам вирощує в основному робусту, і лише в невеликих кількостях арабіку. В’ЄТНАМ (Vietnam Grade 1) – характерний яскраво вираженим, терпким смаком та свіжим, насиченим ароматом. Використовується з іншими видами кави, створюючи тонізуючий і ароматний напій.

ТАНЗАНІЯ (Tanzania Bukoba FAQ)

всю каву, що вирощують у Танзанії можна розділити на північні та південні сорти. Справжня кава з півночі країни, яка вирощена на горі Кіліманджаро на кордоні з Кенією, вражає своїми смаковими якостями, що нагадує кенійські сорти, але із меншою кислотністю, а основа ніжніша і легша.

Характерна ознака якості кави із Танзанії – „помірний” смак із неперевершеним ароматом. Досить часто гурмани кави надають перевагу Танзанським сортам через їхню делікатну кислинку (на відміну від інших сортів робусти).

  назад



© 2010. Кава зі Львова. Усі права застережені. © 2010. Компанія ВебМайстерня. Професійна розробка веб-сайтів та впровадження TYPO3 CMS.