УкраїнськаEnglishГоловнаE-Mail
Кава зі Львова
Про Каву зі ЛьвоваВиди кави та рецептиПрезенти зі ЛьвоваКонтактиВідгуки
повернутись на рівень вище
Сорти Арабіки






КЕНІЯ (Kenya A/B fog, main crop)

ця кава визнана кращою в Африці, розпочали вирощувати каву Арабіка недавно, посідає одне з провідних місць у світі по стабільності якості продукції. На території країни розташовано близько 300000 плантацій. Експорт кави реалізується через невелику кількість офіційних експортерів і сурово контролюється державою. У результаті кенійська кава традиційно з’являється на ринку по більш високій ціні ніж зерна іншого походження. Кенійські сорти кави, які ростуть на схилах гори Кіліманджаро належить до м’яких сортів.

Вона наділена унікальним ароматом чорної смородини з винною кислинкою.
Ця кава містить у собі велику кількість кислот, її традиційно змішують для зм’якшення смаку.
Має досконалий насичений смак і запах. Букет її ароматів з легким відтінком кислинки.
За якістю близька до Колумбійської арабіки.

ЕФІОПІЯ

Каву Арабіка з східної частини Ефіопії збирають вручну на висоті від 2000 до 5000 метрів над рівнем моря в високогірних околицях міста Харар. Зерна після збору врожаю проходять первинну суху обробку. Особливістю являється те, що кавові дерева вирощуються місцевими фермерами на маленьких плантаціях або в диких лісах під тінню високогірних тропічних дерев. Це виявляє врівноважену кислотність, міцний настій і типовий м’який насичений шоколадний смак кави. В країні розповсюджений як сухий так і мокрий спосіб обробки.

Зерна дають високу густину з відчуттям терпкої кислинки, характерний інтенсивний смак з букетом кориці, лісних ягід, спецій.
Каву виду Арабіка з батьківщини кави - Ефіопії по смаковим якостям фахівці відносять до кращих світових сортів кави.

ЕФІОПІЯ ДЖИММА (Ethopia Djimmah 5)

кава гурман, що має яскраво розгорнутий пікантний аромат та інтенсивне забарвлення зерна. У суміші з іншими сортами Джима здатна зберігати свій ніжний, оригінальний смак.

Містить велику кількість кофеїну, що надає їй єдиний в своєму роді смак і запах.
Надзвичайна в суміші з Колумбійською арабікою

ГВАТЕМАЛА (Guatemala SHB)

зерна, вирощені в Гватемалі, по праву вважаються одними з кращих в Центральній Америці. Для Гватемальських сортів кави характерний гарний зовнішній вид. Кава росте на висоті 1600 – 2000 м над рівнем моря і вище. Плантації захищені від морозу і прямих сонячних променів широколистяними деревами. Всю каву, вирощену у Гватемалі, традиційно обробляють мокрим способом.

Напій має характерний смак темного шоколаду з відтінками спецій та фруктів. Сильно виражений гострий смак, збільшена кислотність і особливий, з присмаком диму, аромат. Настій міцний, екстрактивний. Приємний у співвідношенні з м’якими сортами кави.

КОЛУМБІЯ(Columbia Excelso)

займає перше місце в світі по об’ємам продажу Арабіки. Колумбійська кава має добру рекомендацію і продається у великих кількостях на ринках всього світу. Можна сказати, що „колумбійська кава” стала синонімом „хороша кава”. Columbia Excelso – одна з найкращих у світі сортів кави. Вирощена на схилах Анд на висоті 1500-1800 м над рівнем моря, володіє багатим смаком, досконало врівноважена.

Кава дуже делікатна і трішечки кислувата, їй притаманний чудовий аромат, середня міцність і виразний акцент смаку. Смак колумбійської кави характеризується часто словом „шовковистий”, належить до найбільш гармонійних ґатунків кави, які можна пити у будь-який час протягом дня. Гарна у співвідношенні з будь-якими сортами кави.

ГОНДУРАС (Honduras SHB)

високоякісний вид Арабіки. Ця кава володіє великою екстрактивністю і специфічним смаком. За смаковими властивостями наближений до колумбійської кави.

Кава середньої міцності, негострий смак. При обсмажуванні і помолі розкриває цілу гаму смакових відтінків. Ніжний, шляхетний смак прийдеться до смаку справжнім шанувальникам кави.

КОСТА-РІКА(Costa Rica SHB)

Завдяки помірному гірському клімату в Коста-Ріці вирощують неперевершену каву. Як і в Гватемалі, каву вирощують невеликі фермерські господарства. Кращі зерна вирощують в провінції Трес Ріос неподалік від столиці Сан-Хосе. Кава з чудовою кислинкою, характерною для кращих сортів Центральної Америки. Напій володіє глибоким пікантним смаком з відтінком димку. КОСТА-РІКА(Costa Rica SHB) цей сорт прямо протилежний бразильському.

Різкий, концентрований, солодкуватий смак більше підходить шанувальникам міцної кави. При виборі правильного помолу (максимально мілкого) підходить і для приготування „кави по східному”. Характерний міцний і насичений смак нагадує старе бургундське вино. Цій каві притаманний м’який шовковистий смак з виразною кислинкою.

ПАПУА НОВА ГВІНЕЯ (Papua New Guinea PSC X)

острів Нова Гвінея відрізняється м’яким кліматом і плодовитим ґрунтом. Вирощувати каву в Новій Гвінеї почали в 1937 році. Зерна для першої плантації були завезені з Ямайки. Деякі експерти вважають вирощену на цій території каву найкращою у світі.

Зерна мають м’який помірний смак, з невеликою кислинкою. Ці зерна підходять для сортових сумішей, але із-за оригінального смаку також можуть використовуватись як specialty coffees. Цій арабіці притаманний особливий шляхетний букет аромату.

ІНДІЯ (Plantation A)

Індія була першою державою за межами Африки, де розпочали вирощувати каву. По смаку зерна нагадують індонезійську каву. Вирощена на кавових плантаціях Індії, розташованих на плоскогір’ях південних районів Малабара, Мазері, Мадрас і Курга, володіє приємним смаком і міцним, добре вираженим ароматом. Настій міцний з низькою кислотністю. Гарний у сумішах з м’якими сортами кави.

Містить найнижчу кількість кофеїну. Індійська кава Арабіка за своїми товарними властивостями поділяють на наступні сорта - плантейшен А (Plantation A) плантейшен В (Plantation B), плантейшен Р.В. (Plantation P.B.) і більш низькі.

БРАЗИЛІЯ САНТОС (Brazil Santos NY 2/3 screen 17/18)

зерно з легким йодованим присмаком, що нагадує море, тому що це зерно визріває на плантаціях, розташованих недалеко від узбережжя. Смак м’який і делікатний, з низькою кислотністю.

Сорт Сантос має ніжний солодкуватий смак та нейтральний аромат. Визнаний кращою основою для сортових сумішей для еспресо.

БРАЗИЛІЯ FC (Brazil Fine Cup)

екзотичний сорт бразильської кави має надзвичайно м’який смак з характерним солодким „післясмаком”.

САЛЬВАДОР

завдяки фінансової допомоги Європейського союзу, місцеві фермери мають більші можливості для розвитку кави, чим в інших країнах Латинської Америки. Більшу частину врожаю скупляють європейські держави. Плантації розташовані в тіні розкидистих дерев. Кава відноситься до різновиду бурбон і типіка. Високогірні зерна відповідають стандартам SHG.

Кращі сорти цієї кави володіють глибоким збалансованим смаком із солодким відтінком і вираженою кислинкою.

МЕКСИКА

вирощена на морському березі біля підніжжя гірського хребта, ця кава гармонійно поєднує в собі міцність та аромат.

Її приємний смак з ніжним горіховим відтінком можна порівняти з хорошим легким білим вином

  назад



© 2010. Кава зі Львова. Усі права застережені. © 2010. Компанія ВебМайстерня. Професійна розробка веб-сайтів та впровадження TYPO3 CMS.