УкраїнськаEnglishГоловнаE-Mail
Кава зі Львова
Про Каву зі ЛьвоваВиди кави та рецептиПрезенти зі ЛьвоваКонтактиВідгуки
повернутись на рівень вище
Кавові рецепти

Кавовий коктель "Кеоке"

Складники:
Кава експресо мелена, 14 грам
Вода 60 мл
Рідкі вершки 70 мл
Лікер Калуа 20 мл
Crème de Cacao (Бейліз), 20 мл


Готується в склянці для ірландської кави. Приготувати порцію еспресо та окремо збити вершки. В склянці для ірландської кави підігріти лікер додати до нього еспресо і на останок додати вершки, щоб вони залишились на поверхні.


Кава по-японськи

Складники:
Кава
Какао
Вершки

Змішайте гарячу міцну каву з дуже солодким какао в пропорції 1:1.
Доведіть суміш до кипіння й розлийте по чашках.
Додайте в кожну чашку вершки за смаком. 


Кава крижана

Складники:
1 чашка свіжозвареної кави «Амарето» (з ароматизованих зерен)
1 чашка нежирного холодного молока
1/2 чайної ложки мигдального екстракту
1 столова ложка цукру
кубики льоду
щіпка меленої кориці


Змішайте всі складові, крім льоду й кориці. Лід покладіть у високі бокали. Зверху влийте каву і посипте меленою корицею.


Кава по-середньоземноморськи

Складники:
8 чашок гарячої міцної кави
1/2 чайної ложки цукру
1/4 чашки шоколадного сиропу
4 шматочки кори кориці
1 чайна ложка гвоздики
1/2 чайної ложки анісу в марлевому мішечку
1/2 чашки збитих вершків
скибочки лимона й апельсина


Змішайте каву з цукром, шоколадним сиропом і спеціями. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму, але не знімайте з вогню ще деякий час. Вийміть аніс, розлийте каву по нагрітих чашках і додайте до неї збиті вершки. Зверху покладіть скибочки цитрусових.


Кавовий коктейль "Вишневий мароліно"

Складники:
Кава еспрессо мелена 7 грам
Цукор 5 грам
Вода 25 мл
Вишневий соус 15 грам
Молоко 20 грам


Приготувати еспресо у склянці мароккіно додати вишневий соус і спінене молоко


Кава з апельсином

Складники на 4 порції:
600 мл гарячої міцної кави
10 мл свіжих вершків
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка апельсинової цедри
15 мл апельсинового лікеру
4 дольки апельсину


Вершки збити, додати до них цукор і апельсинову цедру. Покласти вершки в холодне місце на 30 хв, поки не загуснуть. Каву розлити у філіжанки і в кожну додати по 2 столові ложки лікеру. Прикрасити збитими вершками і долькою апельсину.ресо та окремо збити вершки. В склянці для ірландської кави підігріти лікер додати до нього еспресо і на останок додати вершки, щоб вони залишились на поверхні.


Кава по-мексиканськи

Складники:
75 мл гарячої міцної кави
1 чайна ложка шоколадного сиропу
1 столова ложка збитих вершків
1/4 чайної ложки кориці
1/8 чайної ложки мускатного горіху
1 чайна ложка цукру

Збиті вершки змішати з половиною кориці, мускатним горіхом і цукром. Збити. Решту кориці додати до гарячої кави. У нагріту філіжанку налити шоколадний сироп, додати каву, додати каву, розмішати. Тоді додати вершки збиті зі спеціями.


Кава з білим шоколадом

Складники:
Білий шоколад 20 г
Молоко 30 мл
Гаряча кава 50 мл
Ром 1ст. ложка
Вершки 30 мл

На вогні розтопити в молоці шоколад. До кави додати ром і гарячий шоколад. Акуратно вилити зверху збиті вершки та посипати тертим шоколадом.


Кава по-грузинськи

Складники:
Кава 10 г
Цукор 15 г
Коньяк 10 мл
Вершки 30 мл
Шоколадна крихта 3 г
Вода 20 мл


Цю каву готують в особливий спосіб:
Спочатку готують з цукру золотисту карамель і наливають в чашку. В джезві підігріти і підпалити коньяк. Палаючим налити його на карамель і погасити приготованою кавою. До кави подати збиті вершки, виклавши їх гіркою на каву і посипати шоколадною крихтою.


Кава по-румунськи

Складники:
Кава 1 ч. ложка
Цукрова пудра 1 ч. ложка
Какао-порошок 0,5 ч. ложки
Ванілі або ванільного цукру небагато


Змішати каву, цукор, какао і засипати у джезву. Налити воду, поставити на невеликий вогонь. Нагріти, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати ванілі. Дати каві трішки охолонути і подати до столу.


Кава по-варшавськи

Складники:
1 чайна ложка меленої кави
40 мл води
1 чайна ложка цукру
100 мл пряженого молока


Зваріть міцну каву, процідіть її, влийте молоко й додайте цукор. Суміш нагрійте до кипіння. Перед подачею злегка збийте вінчиком, щоб утворилась піна, і відразу подавайте. За бажанням замість збивання в чашку можна покласти підрум'янену пінку, зняту із пряженого молока.


Кава "Африка"

Складники:
Вода 100 мл
Кава 15 г
Какао 5 г
Цукор
Коньяк 10 мл
Кориця 1 г


У кавнику змішати каву, какао, корицю й цукор. Залити гарячої водою і довести до кипіння. У готовий напій додати коньяк. 

  назад



© 2010. Кава зі Львова. Усі права застережені. © 2010. Компанія ВебМайстерня. Професійна розробка веб-сайтів та впровадження TYPO3 CMS.